Udstillingsreglement

Personer der tilmelder dyr til udstillingen, skal være gyldige medlemmer af Danmarks fjerkræavlerforening for raceavl og Fjerkræklubben SØM. De udstillede dyr bedømmes ud fra seneste udgaver af Skandinavist Fjerkræstandard, DR standard for raceduer og Skandinavist standard for fasaner og sirfjerkræ.

Der kan kun udstilles dyr af racer og variateter, der er godkendt og optaget i disse standarder. Såfremt de er påsat fast fodring fra DFfr og duer med DFfr eller DR`s fodring.

Udstillingen omfatter høns, dværghøns, ænder, gæs, kalkuner, sirfjerkræ og duer udstillet i voliere og bedømt som volieresamling. Der udstilles 1,3 pr. voliere for høns og dværghøns, 2,2 pr. voliere for duer og 1,2 pr. voliere for svømmefugle, kalkuner og sirfjerkræ, alle i samme race og farve. Dyrene bedømmes på kritikkort.

Æg til bedømmelse fra høns og dværghøns udstilles som samling med 8 æg

Æg til bedømmelse fra gæs, ænder og kalkuner udstilles som samling med 5 æg.

Æggene bedømmes på pointkort til æg.

Alle dyr kan uanset alder, udstilles.

Ring seddel eller kopi af denne skal følge anmeldelsen eller afleveres senest sammen med dyrene, når disse indleveres på udstillingen.

De udstillede høns, dværghøns, kalkuner, fasaner, sirfjerkræ og duer skal være vaccineret efter gældende regler. Dyr, der ikke er vaccineret bortvises fra udstillingen. Hvis en udstiller ikke afleverer vaccinationsattest eller kopi heraf, bortvises samtlige dyr fra den pågældende udstiller.

Stadepenge fastsættes af bestyrelsen. Ungdomsmedlemmer betaler halv pris og kan tildeles ungdoms- og fællespokaler. Ungdomsmedlemmer kan udstille i Januar året efter at de fylder 18 år.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now