top of page

Kaffemølle/Foderkværn

Nogen gange falder snakken på de forskellige foder typer, og størrelsen på start og voksefoder, og hvor kan man få helt fintmalede kornsorter. Mange bruger startfoder i melform, andre alm. granuleret startfoder med fintmalet f. eks. byg iblandet. Men granuleret er nogen gange alligevel for stort til de helt små kyllinger, og det kan knibe med at de får den helt store ædelyst de første dage.

Derfor kan det være rigtig godt med en kværn, til at finmale foderet lidt mere med.

Der er flere af disse mindre kværne i handlen ved de forskellige frø firmaer, men også de gamle kaffemøller som stod ved købmanden førhen er rigtig gode.

Jeg har siden 1994 haft en af disse slags, og den kører upåklageligt, og har malet alt mit siden. Disse kan justeres så de maler fra helt melform til ret groft, alle kornsorter klarer den også fint.

På den her viste model er tragt og stativ hjemmelavet, men dem vi ofte ser på forskellige salgssider er helt som da de blev brugt ved købmanden. Man skal så lige være opmærksom på at nogen af disse som står med elmotor, kan være beregnet til 400 volt (3 faset)

Prøv det når i ser dem annonceret, og ofte til ret få penge.

Vh. Jørgen Chr.

bottom of page