Fjerkræklubben Syd-, Øst- og Midtfyn er en videreførsel af Nyborg og Omegns Fjerkræklub, samt de tidligere klubber, som nu er afviklet:
Midtfyns Fjerkræklub, stiftet 2. november 1930, ophørt 2006.

Langeskov-Ullerslev Fjerkræklub (tidliger Ullerslev Fjerkræklub, stiftet 17. februar 1967, ophørt 2006.
Fjerkræklubben Sydfyn (tidligere L.P.D. Sydfyn), stiftet 3. januar 1953, ophørt 2013.


Ved generalforsamlingen i 2014 blev det foreslået og vedtaget at klubben skiftede navn til det nuværende, Fjerkræklubben Syd-, Øst- og Midtfyn, for også at tilgodese de tidligere klubbers områder.

Klubben er idag bestående af ca. 45 medlemmer .

Klubbens formål er at bevare vort racefjerkræ, deriblandt vore sjældne racer. Der er rigtig mange racer at vælge imellem så der vil altid være en race til dig og din ønsker. Der er store som små racer og mange racer findes i mange farver.  Der er flittige æglæggere, gode køddyr og pryddyr og så er der dem der kan opfylde flere af disse egenskaber.
Vi er en aktiv klub med mange arrangementer gennem året, og I er velkommen til at møde op og deltage for at se om vores forening er jer.
I januar starter vi med vores klubudstilling,  hvor medlemmernes dyr udstilles og bedømmes af dommere under Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl (DFfR). De præmieres og der uddeles pokaler efter vore kriterier.
I vinterens løb er der generalforsamling, mødeaftner med f.eks. foredrag.
Forår og sommer tager vi på hønsegårdsture.
Først på sommeren afholder vi Nyborgs børnedyrskue, som er et af vort største arrangementer med mange børn, dyr og andre udstillere.
Vi tager på udflugter til andre egne af landet og ser på vor hobby: høns, haver, fugle, natur og meget andet.
I oktober har vi en hønsedag, som er en stor vejledning i dyrenes pleje og udvikling, samt stand med henblik på senere udstilling.
Vi har også hyggeaftner med f.eks. Bankospil.
Vi udgiver vores klubblad først på året.
Alt sammen til den lave pris af kr. 100,- pr. år. Ungdomsmedlem, under 18, 50,- kr. Det er også muligt at tegne et familiemedlemsskab til 150,- pr. år, som gælder for par der bor sammen.

De fleste har plads til hønsehold, det kan let indrettes og passes pænt ind i haven. På den måde kan det lille hønsehold holdes på et rimeligt plan og anskaffes til en overkommelig pris.
Racehøns er lidt dyrere i anskaffelse end industriens brugte æglægningsmaskiner — men de er det hele værd! Som ekstra gevinst har du altid friske æg fra egne velpassede, tilfredse høns med naturlig adfærd. De vil elske brød og grønt fra køkken og have, som de sammen med deres korn og tilskudsfoder gerne bytter til værdifulde æg.

Kontakt os! Vi hjælper dig gerne

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now